Pasta-night

Veckans söndagsmiddag blev en äkta pasta-night! Kände mig som en italiensk hemmafru där jag vevade pasta för glatta livet…

Någon var väldigt hungrig…

Pastan gjorde jag på Durumvete. Blandade ca 6,5 dl med fyra äggulor och drygt en halv dl olivolja. bara att knåda, knåda och knåda tills det blir en bra deg. Plasta in och låt den vila i kyl minst en timma.

Sedan dags att valsa runt den i pastamaskinen

Fina tagliatelle

Lisa ville ha en oxfilesås till så det fick det bli. Jag stekte skogschampinjoner och schalottenlök i smör i en stekgryta. Sedan tillsatte jag köttet och saltade och pepprade. På med lite konjak, kalvfond och matlagningsgrädde, Koka ihop. Smaka av och red med lite maizena utvispat i mjölk.

Koka pastan i tre minuter (max) och häll av den. Rör ner pastan i såsen och strö över persilja

Vi åt den med mycket nyriven parmesanost, lite tryffelolja och en burratasallad på tomater, lök, buffelmozzarella.

En härlig söndag



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *