Mer veggie

Pratade med en lika matglad kompis häromdagen som sa att hon fått dille på det här med grönsaksbiffar, framförallt de med squash. Jag också! Blev sugen på att variera de jag gjort tidigare och som ni sett bl a här

Jag blandade finhackad färsk vitkål, en riven squash, en riven morot, en finhackad grön chili, två vitlöksklyftor och en finhackad färsk gul lök med västerbottenost, parmesanost, 2 ägg, salt och peppar. Hade i lite bakpulver också för att fluga till dem lite.

Glöm inte att låta den rivna squashen ligga med salt en stund innan den vrids ur så att all vätska försvinner.

Forma biffar och låt de ligga till sig så de sätter sig i kylen en halvtimma

Stek dem sedan gyllene i smör och olja

Vevade ihop samma vinegrette som alltid på chili och ingefära och serverade med koriander och lime att pressa över

Dessa blev faktiskt de bästa jag har gjort. Så goda i smaken med den färska vitkålen och den gröna chilin ihop med osten.

Ni vet ju vid det här laget att frågar man Mr T efter favoriträtt är svaret alltid en Biff Rydberg. När vi åt detta sa han faktiskt att denna kan konkurrera med Biff Rydberg. Bara en sådan sak…!Leave a Reply

Your email address will not be published.