Samma tallrik tre luncher

Det här med möten mellan 7.30-17 med snabb paus för lunch kräver nästan matlåde-tänk… Nästan så man måste förbereda dagen innan. Så långt har jag inte kommit ännu…

Vad jag dock har börjat göra är att ta en oftare power-walk de dagar vi har status-uppdatering mellan 7.30-8.30. Om man inte behöver se skärmen kan man istället plugga i AirPods och gå längs vattnet. Inte en hel timma än så länge, det orkar inte lungorna än… men en halvtimma i makligt tempo funkar och är fantastiskt innan frukost! med Buster i famnen… Han får skutta bredvid en kort sväng i skogen, men sedan är han för liten för att fullfölja hela rundan. Det får bli när han är äldre.

Lunchen då? Jo, denna veckan har jag visst använt samma tallrik/skål till alla luncher. Tänkte visa vad jag ätit. Det blir ju, hmmmm…, en hel del mellanmål också…

I måndags blev det en matig sallad på stora vita bönor, tomater, gurka, purjolök och lite annat. Basen var en blandad sallad som pressats med senapsvinägrett. Kan vara min favoritdressing!

Igår blev jag så himla glatt överraskad när jag hittade Parmaskinka som blivit över från helgen! Det i kombination med den goda parmesanosten, avocado, nektarin och en hallonbalsamico var magiskt gott. Blundade jag så kände jag lukten av semester…

Idag då?

Jo idag vaknade vi med frost ute så då passade det bra att pausa semesterkänslan och fixa en enkel potatis och purjolökssoppa! Som jag längtat!

Kokade två rejäla King Edward potatisar tillsammans med en halv purjolök och en hönsbuljongtärning. Kryddade med mycket malen vitpeppar och Herbamare.

Koka ca 15 min tills allt är mjukt och mixa med stavmixer. Smaka av med mer salt och peppar och njut!

Tre snabba luncher, men som sagt en hel del mellanmål! Sitter lite för nära både kaffemaskin och kylskåp… !

Avslutar med en lovely bild på mina helt utslagna pioner från förra veckan. helt underbara även nu på sluttampen!

Njuter av dem bredvid mig i köket hela dagarna!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *