Feeling hot hot hot…

Jag tror knappast att någon har missat de otaliga varianter av räkbakelser med ostbågskross runt om som finns där ute? Väldigt gott!

Men om man gillar lite sting kan man ju spice them up en aning om man säger så… Jag använder två knep! Det första? Använd dessa godingar istället för vanliga ostbågar! Jag hittade mina på Ica i Hovås.

Har sting i eftersmaken som jag gillar skarpt. Var också väldigt enkla att smula till ett fint pulver i en påse.

Räkbakelsen gjorde jag genom att skiva surdegsbröd tunt. Tog ut 3 rundlar per bakelse att stapla på höjden.

Röran gjorde jag enligt följande;

300 g räkor som skalas och hackas grovt

1 dl creme fraiche (ekologisk och fet)

150 g Philadelhiaost med smak av pepparrot

1/2 hackad rödlök

1/2 burk röd stenbitsrom

1/2 kruka finhackad dill

Pressad citronsaft, Citronpeppar och en gnutta salt

Blanda allt och bred mellan bröden. Stapla dem tre och tre på höjden.

Jag använde endast creme fraiche att bre runt om bakelserna när de var klara. Ställ kallt tills servering (gärna minst ett par timmar)

Vid serveringen så ta ut dem och rulla dem i ostbågsmjölet. Dekorera toppen med vad du känner; hela räkor, stenbitsrom, gurka, citron, sallad eller ja vad som helst som blir fint

Helt omöjligt att fota när det sä så mörkt och grått ute… men ni förstår principen?

Väldigt gott hur som helst!



Leave a Reply

Your email address will not be published.