Fondue

Skrev ju förra veckan om vår ambition om att göra veckan österrikisk med tanke på all mat vi sett fram emot på skidsemestern som vi nu gick miste om. Den ambitionen rann lite ut i sanden… Visst blev det lite restaurangmat i form av hämtmat… men annars? Nja…

Förutom Fondue då! Det drog vi ihop som söndagsmiddag! Hade oxfile kvar (rå) i kylen sedan middag på fredagen. Den skar jag upp i små bitar.

Buljongen kokade jag väldigt enkelt denna gång. Stark buljong med hjälp av oxbuljongtärningar i vatten som kokades upp med gul lök, morot och ett lagerblad. hade i 15 svartpepparkorn också. Lät det sjuda långsamt på plattan ca 30 min innan jag silade upp det i en fonduegryta.

Tillbehör då? Ja min familj gillar potatiskroketter och vitlökssås till. Vitlökssåsen har hängt med sedan studietiden och består av lika delar crème fraîche och gräddfil, pressad vitlök, en gnutta salt och lite vitpeppar. Klart!

För övrigt skar vi upp paprika och champinjoner. Serverade med sockerärtor och tomater. Mer behövdes inte.

Succé!Leave a Reply

Your email address will not be published.