Back in business

Det tog två dagar innan hjulen nästan snurrar friktionsfritt igen;-) Vardagshjulen alltså…

Oj vad dagarna går fort, kvällarna likaså. Skönt att det börjar bli ljust längre på kvällarna, men vi har ändå svårt att hinna få fram middagen på bordet innan kl 19 så det dröjer väl ett tag till innan bilderna på just middagar blir lite bättre;)

Visst blir det så att man ofta äter liknande under vardagarna? Vi har provat att få lite inspiration genom matkassar, men inget av barnen gillar det speciellt mycket. Faktiskt inte jag heller.

En klassiker här hemma är lax. det är i princip den enda fisken som barnen gillar så för att få i dem något annat än kött och kyckling blir det ofta lax.

Lisa älskar Abbas färdiga citronsås till. Vem bråkar? Klart hon skall få den. Jag brukar däremot alltid se till att ha lite andra tillbehör för att stilla mitt eget behov.

Igår blev det potatis, gränslöst mycket avocado (måste alltid ha avocado till lax), bellaverde (sparrisbroccoli) och en grönsaksmajo inspirerad från Melbourne.

Grönsaksmajon åt jag som dipsås 1998 på Southbank i Melbourne. Vi bodde ett halvår i Melbourne och hade besök från Sverige. Southbank var dyrt, här ligger casinot och restaurangerna är flotta. Jag åt en jättegod krabba och till denna kom en maj som smaksatts med tomat och gurka. Så enkelt och så gott!

Jag blandar min grönsaksmajo genom att kärna ur tomat och finhacka. Samma sak med gurka. Man kan även ha i en finhackad silverlök om man vill.


Blanda med hellmanns majo och valfria kryddor, ex salt, citronpeppar, svartpeppar mm

Blanda, låt stå en stund och servera

Passar till nästan allt och kan göras krämig (med mer mayo) eller mer som en sallad med lite mindre mayo.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *