Hembakt

Ni har sett dessa godingar förut, men bra tips och recept tål att upprepas! Jag bakar inte så ofta, så när jag gör det är jag väldigt noga med att det syns att det är hembakt;-) Hehe… eller så är jag bara otålig och bakar ut tekakorna för snabbt så de inte blir så snygga, välj själva vilken story ni tror på!

Receptet kommer från Jennys Matblogg och jag kan det numer i huvudet!

Världens enklaste och godaste tekakor

  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 msk sirap
  • 50 g jäst
  • ca 12 dl Manitoba cream vetemjöl (Gör brödet ännu fluffigare)

Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Se till att det är fingervarmt. Rör ut jästen med lite av smör/mjölkblandningen. Häll på resten och ha i salt och sirap.

Blanda ner mjölet, lite i taget tills degen släpper kanterna och känns bra när du trycker på den. Knåda degen ett par minuter. Jag använder alltid min Kitchen Aid till detta bröd.

Sätt ugnen på 225 grader.

Låt degen jäsa övertäckt i 15-20 min.

Forma små bullar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 20 min.

Grädda dem tills de är gyllene i ca 8 min

Går jättebra att frysa och är lika goda när de tinas.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *