Biff Rydberg

Vad passar bättre en lite småkall fredag i november än en härlig smakrik Biff Rydberg!?

Snabb och enkel att laga också. Ett glas rött till så är mysfaktorn komplett!

Bara att skala lök, hacka den i mindre bitar. Samma sak med potatisen, men jag brukar behålla skalet på. Gillar den extra crunchen det ger.

Stek potatis i smör och olja och krydda med vitpeppar och salt.

Stek löken i samma stekpanna, krydda med vitpeppar och salt. Tillsätt en liten gnutta socker på slutet för att karamelisera en aning.

Stek sedan oxfile i smör och olja på hög värme väldigt hastigt. Man vill få en knaprig yta men helst liiite rosa inuti bitarna. Krydda med vitpeppar, svartpeppar och salt.

Servera allt i små skålar tillsammans med en dijonröra (creme fraiche och dijonsenap)

Klart!

Eftersom jag hade kört fram och tillbaka till Älmhult över dagen började ögonlocken trilla ner ganska tidigt… Försökte mota bort det med att sockerchocka kroppen med en stor skål smågodis:)



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *