Fiskpinnar med världens godaste sås

Hemmagjorda fiskpinnar är så mycket godare än köpta! Faktum är att just färdiga fiskpinnar är någonting som jag inte kan äta… Hemmagjorda däremot älskar jag!

Igår använde jag färsk torskfile. Torsk kan ju vara en aning svårare för att den har lite svårt att hålla ihop när den är klar, men är man försiktig så…. Tipset är att dels dubbelpanera den, dels använda stekspade när man stekt så att man kan få tag på hela fiskpinnen när man vänder dem!

Ett tips till… gör dem relativt små! Då är de lättare att hantera i pannan.

Igår åt vi dem med hemmagjorda sötpotatispommes frites. Bara att skära sötpotatis i stavar, blanda dem med smör, olja, salt och peppar. Bred ut dem på en plåt i ugnen och rosta i ca 25 min på 200 grader.

Men sås då? Ja egentligen var det faktiskt just såsen som gav mig inspiration till middagen…. Magisk! Och lätt att svänga ihop! Låt er inte skrämmas av många ingredienser.

Tartarsås

  • 1 dl majonäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 4 msk bostongurka
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1/2 pressad citron
  • 1 hackad schalottenlök
  • 1 msk hackad kapris
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk hackad dill
  • 1/2 tsk strösocker
  • cayennepeppar
  • salt

Blanda ihop allt och låt det stå i kylen till servering. Till och med Hugo åt såsen för glatta livet! Bra betyg!

Men såklart… Ingen fish and chips utan ärtpuré! En enkel men ack så god röra som passar perfekt till all fisk faktiskt!

Tina 3 dl frysta ärtor. Mixa dem med stavmixer (eller mosa med gaffel). Smaka av med saften från en halv citron, citronpeppar och cayennepeppar.

Sa jag att det var en väldigt god måndagsmiddag?

Hoppas att ni fick lite inspiration till mer fisk!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *