Kantarellrisotto och grillat

Helgens godaste? Utan tvekan fredagens middag.. en kantarellrisotto med grillad oxfilé. Såååå gott! Åt det med en sallad med ruccola och olika grönsaker. Tycker att ruccola passar perfekt till just risotto!

Risotton gjorde jag på vanligt vis. Stekte svampen klar i torr stekpanna så att all vätska försvann. tillsatte sedan smör och finhackad schalottenlök. Lät det få en liten yta och hällde ner riset som jag lät bli glansigt. Sedan är det bara kärlek som gäller. Man får inte hälla för lite, inte för mycket och heller inte lämna risotton på spisen. Då blir den inte glad…

Späd med kycklingbuljong pö om pö tills riset är klart (men har en liten kärna). Smaka av med peppar. Det allra sista som går i är riven västerbottenost och därefter klippte jag krasse över.

Köttet? det får ni fråga Mr T om, det var han som grillade det! Men han sa något om bara salt och peppar…Leave a Reply

Your email address will not be published.