Pizza night

Vad skall vi äta till middag? Det är en vanlig fråga här hemma. Nästan lika vanlig är När skall vi äta?

Den första frågan ställer oftast jag, mest för att veta vad de andra är sugna på. Grillat? Kött? Kyckling? Pasta? Tacos…?…?…?

Den andra frågan ställer oftast Hugo. Just för att han skall iväg någonstans och från en sekund till en annan har en tid att passa. Helt plötsligt har man bestämt sig för att spela Padel. Eller åka iväg hem till någon. Eller träffas på stranden för att grilla marshmallows. Från att inte ha någonting planerat en fredagkväll kan planerna ändras på 5 sekunder.

Det gäller att vara beredd på allt;-)

Igår blev det supersmidiga pizzor på Libabröd. Har ni inte provat det så gör det. De kan användas till så mycket och är alltid bra att ha hemma.

Vi började med att bre Santa Marias pizzasås på några och creme fraiche på andra

Den med pizzasås toppade vi med färdig gyros-kyckling från Guldfågeln. Klar från frysen! Sedan mycket riven mozzarella.

Den med creme fraiche toppades med halstrad oxfile. Vi hade en bit i frysen som jag halstrade snabbt i stekpannan. Sedan skar jag den i skivor och hade på pizzan.

Jag stekte skogschampinjoner i skivor som kryddades med salt och peppar.

Hade kvar lite lättkokt sparris i kylen som fick åka med.

Sedan riven buffelmozzarella och slutligen riven mozzarella

In i ugnen ca 5 min tills osten smält. Jag hade blandat creme fraiche med tryffelolja som jag toppade pizzan med. Dekorerade med grönt och lite örtolja.

Lyxig lördags pizza extra allt!

Pizzan med gyroskyckling då? Jo den gick inte av för hackor den heller… Gillades av både ungdomar och vuxna. Vi åt den med en vitlökssås.

Idag är det ju söndag och äntligen är solen tillbaka! Vi inledde med årets första frukost utomhus. Kände att jag kunde suttit kvar där länge…

Två havrelatte senare är det dags att riva tag i dagen. Här skall gallras i pallkragar, grävas jord, målas fönsterbräda, fogas i pergola, hämtas två sängbord som jag har spanat in och fylla upp kylen inför ny vecka.

Ja som ni förstår är det inte jag som skall göra allt ovan, men en del av det är jag med och fingrar på!

Nu kör vi!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *