Still alive

Det har varit väldigt tyst här inne och det beror naturligtvis på att jag har varit dålig… Febern börjar ge med sig långsamt men det är fortfarande värre med andningen. Har väldigt svårt att andas om jag pratar mycket, går för fort, eller långt (då pratar vi från sovrum till kök, inga maraton direkt…)

Bara att duscha gör att andan tappas och man får ta ett steg ut för att få tillbaka den. Ja ni fattar… det är sjukt. Om detta är Covid-19? Ingen aning. Vet fortfarande inget mer än att det är lunginflammation och att Covid-19 kan vara orsaken till lunginflammationen.

Men jag hoppas att det går fort att återhämta mig. Hinkar i mig vatten och försöker vila och ta det lugnt. Sover fortfarande sittande, men har börjat få tillbaka lite av aptiten.

Igår skrek kroppen efter grönsaker av någon anledning så det blev en linssoppa till lunch. Receptet hittar ni ju här

Väldigt gott och eftersom det sköter sig själv kan man vila under tiden

På kvällen blev det salsiccia i paprika med tomatsås och sallad. Vi hade salsiccia kvar från påsk (har väldigt mycket mat kvar från påsk eftersom jag inte var så sugen på mat just då men hade ändå handlat hem en del i hopp om att bli bättre)

Jag drog av skinnet på korven och skar den i slantar. Stekte slantarna tillsammans med schalottenlök, några körsbärstomater och vitlök. Tillsatte lite vitt vin och kycklingfond och smakade av med svartpeppar.

Fyllde sedan oranga paprikor som delats på hälften och toppade med riven buffelmozzarella

Hade även på lite färsk basilika innan de gick in i ugnen på 175 grader

Lät de få färg och sänkte sedan temperaturen till 150 grader så att paprikorna blev mjuka men ingenting bränt.

Tomatsåsen gjorde jag genom att koka ihop en burk hela italienska plommontomater från Mutti med 2 msk tomatpuré, 2 vitlöksklyftor, 3 msk vitt vin och 5 svartpepparkorn. Koka ihop tills det är simmigt, typ 10 min på svag värme. Mosa tomaterna. Smaka av med salt och socker.

Jag silade sedan såsen för att få den slät och len. Tillsatte 3 msk mjölk när jag värmde upp den.

Mycket gott och nyttigt, antagligen vad kroppen behöver i form av vitaminer

Vad har hänt annars då? Jo men vi har ju fått tillökning! En liten urgullig Buster har fått flytta hem till oss. Buster är en Cavapoo och bara 8 veckor. Tänker att jag tar och presenterar honom närmare i ett annat inlägg!Leave a Reply

Your email address will not be published.