Piroger

“Det där vi åt häromdagen var supergott” sa Lisa när vi var i affären. Va? Vilket? “Typ sådana där” sa hon och pekade på pirogerna i delikatessdisken. Jag började nästan gråta av lycka, tyckte hon att de var så goda? Jag hade gjort mig till på lunchen eftersom alla jobbade hemma men eftersom alla var mer eller mindre upptagna med möten, lektioner mm var det ingen som sa något alls… Men, erkännandet kom till slut!

Det var ju egentligen inte så märkvärdigt. jag hade ett paket jäst som bara hade några dagar kvar. Det delade jag på mitten och blandade med 25 g smör, 2,5 dl mjölk (som värmts upp till 37 grader), 1 tsk salt, 1/2 tsk strösocker och ca 6-7 dl vetemjöl. Knåda ihop i maskin och låt jäsa i 30 min medan du tar ett telefonmöte 😉

Stek kycklingfärs knaprigt med gul lök och vitlök, tillsätt kycklingfond och vitpeppar och smaka av. det skall smaka mycket eftersom degen tar bort en del smak när man äter.

Dela degen i 8 bollar som kavlas ut

Så här ser det ut hos oss med datorer överallt;-)

De blev ju inte vidare runda heller om man bara har halva koncentrationen på kavring och halva i ett möte…

Fyll rundlarna på halva sidan med den kalla kycklingfärsen och vik över den andra halvan. Tryck ihop ändarna med en gaffel

Pensla med ägg och skjutsa in dem i ugnen på 225 grader i 10-15 min. Passa så de inte bränns

Min blev i största laget men det gjorde ju ingenting när vi åt med bestick på en tallrik hemma. Skall man ha med dem på utflykt tycker jag att de är bättre något mindre.

Mycket smidigare än vad jag hade planerat, det gick fort att både fixa deg, steka kyckling och sedan fylla dem.

Detta gör vi snart igen!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *