Underskattad råvara

Jag bara måste slå ett slag för brysselkålen! Vet att jag alltid tjatar om brysselkål så här års, men det är en stor favorit! Tricket är såklart att inte koka den för länge. Koka den al denne i rejält med saltat vatten. Häll av och spola med kallt vatten så att den behåller sin fina gröna färg.

Vi äter brysselkål i alla former. Allra helst i en sallad som här med krispig isbergssallad och en ljummen timjanvinegrett.

Inget julbord utan brysselkål, har också svårt att tänka mig en söndagsstek med sås utan brysselkål. Klassiker båda två! Vid båda dessa tillfällen vill jag helst ha dem naturella, dvs bara lätt kokta.

Annars tycker jag att man kan ta ut svängarna lite. Varför inte en god pasta med brysselkål och mandel? Eller ugnsrostad potatis och brysselkål med parmesan?

Det finns oändliga sätt att äta denna lilla delikatess. Fina är de också!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *