En härlig helg

Sunday Funday idag igen, swish vad veckorna går rasande fort just nu… Men Söndag är alltid bra! Fast just idag skulle jag gärna önska att det bara var lördag… Skulle så gärna vilja vara ledig lite mer och få umgås med barnen. Tur att det är jullov snart så att man får sno en puss, en kram eller bara lyssna på dem när de känner för det (Vilket man inte skall ta för givet, ibland är det en stängd dörr och hög musik där inne…)

I fredags lagade Lisa mat till oss allihop, så mysigt att stå ihop i köket, dra ett ostron och ta del av hennes kreativitet. Vi lagar mat på helt olika sätt hon och jag, hon med mycket större självförtroende och mer improvisation!

I fredags bjöd hon på färsk pasta med kyckling. Väldigt gott! Hon hade bl a i matlagningsgrädde, paprika, vitlök, curry och en hel del andra kryddor.


Galet fina dekoration till tallrikar som rostades i ugnen

Lördagen började tidigt med tandläkarbesök för Hugo inne i Göteborg. Blev helt knockad av det ståtliga entrén! Här skulle man ju kunna tänka sig att gå in och ut varje dag…

Vi shoppade sedan lite julklappar. Lisa och hennes kompis Vilma strosade för sig medan jag fick sällskap av Hugo och Mr T. Sedan ,möttes vi allihop upp inne i Saluhallen för lunch innan vi åkte hem.

Hemma bakade tjejerna pepparkakor medan Mr T och jag drog ihop ett pepparkakshus, kokade knäck och gjorde citronkola. Klibbigheten på fingrarna gjorde att det inte blev mycket bilder från årets julstök…

En mistel från Blomrum åkte med hem och kom upp på vanlig plats i köket, nu kommer ingen undan;-)

Till middag grillade vi rostas och år tillsammans med rostad potatis, rödvinssky, tryffelsmör och en sallad med stekt brysselkål.

Köttet kryddades med bara salt och peppar.

Potatisen skar jag i tunna skivor som vi rostade med mycket smör och olja, vitlök, salt och peppar i ugnen (225 grader i ca 30 min, rör om emellanåt)

Ta da…

Tryffelsmöret gjorde jag genom att blanda Zetas svampcreme med smak av tryffel, mjukt smör, finriven parmesan och några droppar tryffelolja. Magiskt gott men ganska fult smör…

Söndag betyder ju alltid sen frukost med äggröra, smoothie, massor av frukt och bär och långa diskussioner vid bordet (När man väl har skakat liv i ligan…)

Har ju tipsat om denna äggrör tidigare men det tål att upprepas! Trixet är att starta med kall panna, klicka i smör, röra och röra hela tiden, krydda med salt och peppar på slutet och till sist klicka i crème fraîche. Mmmm

Nu blir det en tur för att hälsa på mamma (i ösregnet!) sedan hem för att slå in julklappar och dricka glögg.

Glad tredje advent!Leave a Reply

Your email address will not be published.