Oj vilken respons!
Tack för alla fina DM’s, jag blir så glad! Självklart skall jag dela med mig lite på “recept” från middagen med bokklubben. Vi tar det lite i taget?
En rätt som jag glömde skriva att jag bjöd på, men som bokklubben gillade skarpt var Lindas nudelsallad som jag skrivit recept på tidigare på bloggen. Ni hittar det här
En riktigt smarrig rätt som är enkel, men smakar massor!
Min gochujangkyckling har faktiskt samma egenskaper. Extremt lätt, men väldigt smakrik!
Jag köper kycklinglårfilé som jag putsar lite (gillar inte fettet på den av någon anledning). Stek sedan kycklingbitarna runt om och krydda med salt och peppar.
Lägg över kycklingen i en form.
Koka ihop;
- 2 msk gochujang
- 2 dl ketchup
- 1 msk dijonsenap
- 1 gul lök i klyftor
- 1 krossad solo-vitlök
- 1 msk konjak
- 1 tärning umami-buljong
- salt
- vitpeppar
Smaka av såsen så den är som du vill ha den. Häll den sedan över kycklingen och pensla så att allt täcks. In i ugnen på 150 grader i ca 40 min.
Skiva upp och servera med Bao Buns och tillbehör
Majsröran är numer en klassiker här hemma. Kan användas som tillbehör till Bao Buns eller Tacos, men också ätas som tilltugg till drinken tillsammans med nachos.
Stek majskorn så de blir gyllene
Låt majsen svalna och blanda det sedan med chiliaioli (köp färdig i fiskdisken), skivad purjolök och riven västerbottenost. Går lika bra med parmesan, gruyere, prästost eller annan smakrik ost.
Smaka av med salt, peppar och chiliflakes. Funkar också att smaksätta med tryffelolja om man vill ha det.
Fördelningen av ingredienser brukar vara ungefär såhär;
3 små burkar majs, 2-3 dl chiliaioli, en halv purjolök och 1-2 dl riven ost
Återkommer med recept på långbakad högrev