Om två veckor är det juldagen…

Så fort tiden alltid går i december…?! Bäst att maxa myset så mycket det går!

Min helg började såhär…

Och slutade såhär…

Mer mys kan det inte bli? Jo faktiskt! Vi hann med så mycket annat som verkligen maxade decembermyset denna helg! Vill ni veta vad?

Jo…

Efter en oljemassage på det här absolut bästa stället i Göteborg

så landade jag alldeles mjuk hemma med familjen för fredagsmys. Jag gjorde det oerhört lätt för mig genom att steka färdigstrimlade kycklingbitar med broccoli, morötter, lök, vitlök, paprika, ingefära, sesamolja, soja, salladslök och den här godingen från Santa Maria

Smakade av med lime och honung och serverade med ris

Julfilm på TV’, och tidigt i säng!

På lördagen lastade vi in Buster och väskor i bilen för färd mot Malmö. Julshopping på stan och vinlunch

Innan middag hos Tor och Jennifer i deras fina lägenhet. Lisa anslöt med tåget efter sin julmarknad i Särö.

En riktigt mysig lördagskväll!

Hittade det här mysiga lilla huset mitt i stan på morgonpromenaden igår. Vem bor här? Jag vill kika in…!

Kunde allt detta maxas? Japp! Genom att köpa en Disney-gran och klä den med mormors gamla dekorationer från USA och Göteborg. Mormor älskade julgranar lika mycket som jag gör.

Eftersom det var nobeldagen fixade jag middag lite extra. Hade ingen tydlig plan på vad jag skulle laga när jag handlade, men det löste sig ändå på kvällen.

Stekte kycklinglårfiléer och la dem åt sidan. Var sugen på halländsk långkål (som vi alltid har på jul) så jag stekte 225 gram grönskål i smör och olja och kryddade med salt, vitpeppar, citron, kycklingfond och honung. På med matlagningsgrädde och puttra ihop

Sedan la jag först grönkålen i botten på en form, på med kycklingen och sedan rörde jag ihop en röra på mascarpone, matlagningsgrädde och en rejäl hög med riven parmesanost. Toppade kycklingen med marscarponeröran och in i ugnen på 175 grader tills kycklingen var klar och allt hade fått fin färg.

Jag var även sugen på svamp, så jag stekte lite skogschampinjoner och toppade hela härligheten med.

Parallellt med kycklingen stekte jag klyftpotatis (valde hård potatis) på svag värme. Kryddade med mycket vitpeppar, salt, vitlökspulver och lökpulver. När potatisen fått fin yta så hällde jag på lite kycklingfond och vitt vin som de fick bräsera i tills de var mjuka. Mr T sa att de var de godaste potatis han någonsin hade ätit;-) Bra betyg för en prova-på-rätt från huvudet utan recept tycker jag!

Resultatet blev över förväntan faktiskt för hela middagen.

Ännu en julfilm på TV med Buster som är helt kär i sin tomteleksak som. han fått av Lisa. Han har lyckats bita av både armar och öron, men han tittar lika kärleksfullt på den varje dag ändå

Men idag M Å N D A G och helt annat typ av decembermys på agendan! Möte i stan och sedan mer julklappsshopping!



Leave a Reply

Your email address will not be published.