Fishtacos

Godmorgon! Ä N T L I G E N kan julen börja officiellt! The magical Friday is here….! Älskar denna fredagen nästan mer än själva julafton eftersom vi alltid kickar igång julen just idag!

I vanliga fall hänger vi upp julbelysning just idag, men iår har vi fuskat och hängt upp under veckan! Men ikväll äter vi årets första julmat i form av ett mini-julbord tillsammans och lyssnar på julmusik. Om två veckor kommer granen och från och med idag är de julfilmer, julserier och julmusik en masse.

Lovely!

Men det var ju inte det jag skulle tipsa om utan, ta da! Fishtacos!

Glömmer ibland bort hur gott det är, men då har jag en liten höna hemma som påminner mig. Lisa älskar fisktacos.

Visst är fisken god, men det är ju alltid tillbehören som gör det oemotståndligt!

Provade denna burken som jag sett på Ica och den var jättegod

Ja ni har ju redan listat ut det, men Mr T plockade naturligtvis fram sin fritös… Trots att han kom hem sent från jobb så fanns det tid för detta. Sen middag med andra ord.

Jag panerade torskfilé som jag skurit i mindre bitar i mjöl, sedan ägg och slutligen panko. Hade i både lite salt och vitpeppar i mjölet vid panering.

När all fisk var panerad åkte de ner i fritösen i omgångar på 170 grader i ca 4 minuter tills de hade fin färg

Salta och peppra efter varje fritering. Fisk kräver ju ganska mycket salt tycker jag

Så goda!

Vi brukar alltid ha både mjuka och hårda skal vid alla former av tacos. Alla utom jag gillar mjuka skal, och jag klarar mig inte utan de hårda.

Vi åt den urgoda fisken med picklade rödlök, mangosalsa, corn-relishen och en limeaioli. De två sistnämnda köptes färdiga medan rödlöken och mangosalsan fixades hemma.

Rödlöken snabb-picklades med 1-2-3 lag på ättika, socker och vatten tillsammans med svartpeppar.

Mangosalsan blandade jag på fryst mango, färsk avocado, finhackad rödlök, pressad lime och chiliflakes. Blanda ner och toppa med finhackad koriander innan servering

Något att prova till helgen kanske? Har ni ingen fritös? Använd olja i en kastrull eller stek dem gyllene i en stekpanna på medelvärme. Blir precis lika gott!

Hoppas att ni får en fin fredag!

KramLeave a Reply

Your email address will not be published.