Kul grill

Något som är riktigt roligt att grilla är aubergine rakt ner i glödbädden! Bara fixa en bra glödbädd och kasta ner en eller flera auberginer

Grilla den tills den är helt kolsvart och mjuk, vänd några gånger under tiden

Så här ser den ut när den är helt klar

Galet va? Men kul! Och gott! Låt den svalna något innan den delas och skrapas ur i en skål

Jag blandade min med chili, vitlök, olivolja, salt och peppar. Blir en rökig och god röra till annat grillat

Vi grillade kyckling till. Hade marinerat kycklingen med apelsin, vitlök, ingefära, chiliflakes, chilisås och sesamolja

Blandade en sallad på grönkål från trädgården och polkabetor från bonden i Fjärås. Så fina de är!

Dressingen till salladen blandade jag på olivolja, pressad apelsin, mangovinäger, wasabi och sesamekrydda, salt och peppar

Har nog aldrig ätit så mycket grönkål som nu… lyxen att bara kliva ut barfota och plocka så mycket man vill ha! Grönkål är en av favoriterna här hemma till så mycket… sallad, soppa, chips, smoothie eller goda röror. Smakar perfekt och lagom mycket nyttighet! Men är ju riktigt super food.

Till middagen igår hade jag även rört ihop ett smör som jag blandat med yuzu, vitlök och flingsalt. Lät det stelna i kylen innan jag rullade det i rostade sesamfrön. Jättegott till kycklingen. Verkar ha fått riktigt pippi på kryddsmör just nu;-)

Detta måste väl ändå klassas som sommarmat?

Idag är det Sunday Funday och det är inte vilken söndag som helst… Sista veckan inför semester väntar och vi räknar ner dagarna… Mycket som skall fixas inför att lämna huset tre veckor för båtliv. Dessutom skall vi säkra Lisas konfirmation på lördag och mat skall både lagas och förpackas på ett Corona-säkert sätt.

Vet inte hur jag familjen lyckades övertala mig… men jag har gått med på att ha all packning klar när vi åker till kyrkan på lördag förmiddag. Direkt efter lunchen med släkten så packas bilen och vi åker mot Hamburgsund. Alla vill sova i båten redan på lördag kväll för att kunna lägga loss på söndag morgon;-)

En fullmatad vecka med andra ord! Men ändå med ena benet i semester mood… Tänker att vi skall försöka hitta lite semester-vibbar hela veckan i form av grill, glass, bad, jordgubbsplock och annat skojigt!Leave a Reply

Your email address will not be published.