Grönsakslyx!

Vad skall vi äta till lunch? Ibland är det bråttom men jag gillar ändå att äta gott. Var sjukt sugen på hummus så jag mixade en paket vita stora bönor med en halv citron, olivolja och 1 vitlöksklyfta.

Sedan gick jag ut till mina nya kompisar – pallkragarna för att se vad jag kunde använda till sallad

Kom in med det här…

Mangold, Grönkål, Sockerärtor, små gallrade morötter, gräslök, dill och ätbara blommor. Lyx!

Blandade salladen och örterna med en vinegrette.

Bottnade en skål med hummusen och la sedan salladen på toppen

Ville ha lite mer protein så jag funderade på pocherade ägg. Överkurs tänker ni? Men det är det ju inte…

Häll upp ett ägg i varje skål och slå på lite ättika

Koka sedan upp vatten i en lite högre kastrull tillsammans med salt. När det kokar tar du det av värmen så att det lugnar sig medan du drar med en sked så att du får till en virvel. Ned ned ett ägg i taget så det inte åker ihop. Häll så nära vattenytan som möjligt utan att bränna dig.

Låt äggen vila i kastrullen ca 4 min så blir det rinniga gulor.

Lägg äggen på salladen och strö på mer örter om du vill. Jag ville ha med tomater också

Försöker ofta tänka smakkompisar när jag blandar så här.

Här gillar dillen citronen i hummusen. Tomat och ägg är klockrena ihop. Nötter och olja plus dijon är toppen till salladsblad. Lite så…!Leave a Reply

Your email address will not be published.