Nationaldag

Heja Sverige idag!

Vad hittar ni på idag? Vädret är ju inte direkt inbjudande så här hemma blir det hemmafix idag. Det skall skruvas garderober och planeras för det sista i vår efterlängtade walk-in-closet. Längtar så jag spricker att den skall bli klar eftersom vi har alldeles för lite garderober för kläder. Här skall bli ordning och rensas ut samtidigt!

Men grilla kan man ju göra även om vädret inte är på topp!

Lovade ju återkomma med recepten från förra lördagens middag så här kommer de;

Kycklingspetten har ni sett förut; här

Fläskfilén marinerade jag ett dygn i kylskåp i dubbla platspåsar. Marinaden bestod av chilisås, olivolja, rödvinsvinäger, svartpeppar, vitpeppar, vitlök och oregano. Sedan bara att grilla och pensla flera gånger. Låt vila en stund innan du skär upp den.

Såserna som skymtar är en variant på creme fraiche, riven parmesanost och vitlök

Den andra är en på creme fraich, fransk senap och honung. Passar perfekt till fläskkött!

Salladen bestod av grillad rödkål och färsk vitkål. Skar också upp två avocados och ett grönt granny smith. Tips från Allt om mat.

Massor av dill på toppen och så fick jag feeling och mixade ihop en örtmajonäs på äggulor, olja, salt och peppar, vitlök, lite parmesanost och mycket örter. Blev hur bra som helst till denna sallad.

Potatisalladen kom även den inspiration från Allt om Mat. Fina små färskpotatisar kokades mjuka i rejält saltat vatten och fick svalna. Sedan mixade jag en korianderpesto på koriander, olja, vitlök och kryddor. Jag blandade potatisen med peston och la upp på ett fat. Sparade lite av peston. Sedan dekorerade jag salladen med färsk rödlök, kokt grön sparris, gurkbåtar, rädisor och groddar. Ringlade över lite korianderpesto på toppen.

Kanske något att laga ikväll för att fira nationaldagen?Leave a Reply

Your email address will not be published.