Vad åt ni igår?

Här inledde vi helgen med en favorit, framförallt för Mr T… Ta da… Biff Rydberg!

Lätt att få snyggt till två personer, en aning mer jobb för 6 personer(!) Och inte riktigt lika snyggt! Men alltid lika gott!

Vad jag lärde mig igår? Att börja med potatisen. Stek den gyllene och krispig och håll den sedan varm i ugnen medan löken steks. Stek slutligen oxfile (fast vi hade rostas igår, jättegott).

Jag lärde mig också att endast ett av fyra tonåringar ville ha en rå äggula på toppen.

Slutligen lärde jag mig att det i princip bara är Mr T och jag som uppskattar en rejält stark crème dijon till. Tonåringarna föredrog en god bearnaise. Gott det också!

Finns det något bättre än fredagar? Älskar att samla ihop allihop och locka med snacks innan maten så att man får höra allt som bubblar i en tonåring värld medan jag hackar och skär. Sedan samtal runt bordet där vi inte bara diskuterar vad Trump och Sveriges politiker hittar på, utan även vem i släkten vi gillar bäst. Vem som vann? Mormor hos den ena delen av familjen, farmor hos kompisen som var på besök.

Passar ju bra eftersom vi idag skall träffa just släkten och fira en helt nybakad 18-åring!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *