Lördagstips!

Här kommer ett tips på middag ikväll om ni inte redan har bestämt vad ni skall äta. Har ni det så kan ni spara det till en annan dag;)

Väldigt gott!

Hamburgare på högrev med asiatisk twist!

Serverade med sötpotatispommes dressade med lagrad prästost och koriander.

Men vi börjar från början? Jag köpte nymalen högrev som vi kryddade varsamt med salt och peppar. Dessa grillades och toppades med ost. Vill man kan man pensla dem mot slutet med japansk soja.

Hamburgarna åt vi med briochebröd, asiatisk kålsallad och stekt shitakesvamp. Och sötpotatipommesen!

Den asiatiska kålsalladen gjorde jag genom att riva vitkål på mandolin. Jag hade den i ett isvattenbad i ca 30 min så den blir riktigt krispig. Låt den rinna av. Blanda kålen med aioli, sesamolja och lite japansk soja. Smaka av med salt och peppar. Toppa med rostade sesamfrön och koriander. Låt den stå en liten stund men inte för länge innan servering. Smakerna skall sätta sig, men den får inte bli sunkig nu när vi fått den så krispig och fin.

Nu drar vi mot Barrys för att köra runt kroppen lite! Vad hittar ni på idag?



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *