Alla helgon eller Halloween

Vet att det är många som har synpunkter på att Halloween krockar med Alla helgon helgen. Jag kan till viss del förstå att om man sörjer så skall man visas respekt och inte utsättas för trams och flams eller något man inte uppskattar.

Men i ärlighetens namn… det är väl inte bara en helg per år vi sörjer de som inte finns med oss? Det gör inte jag. Jag saknar varje dag.

Är det inte lite kul för barn och ungdomar att få ha lite kusligt, spännande, mycket godis och kanske lite fester när de har ett enda lov på hela hösten? Det bästa är ju att man kan lägga ribban precis hur högt eller lågt man vill.

Vi brukar alltid ta en av dagarna på höstlovet för att besöka kyrkogården tillsammans. Mest för att det är mysigt att ses en dag, lägga en ros vid minneslunden, tänka och känna lite och sedan ta en fika.

Idag fick vi riktigt härligt väder. Sol och relativt varmt. Jag plockade upp barnen ur sängen tidigare än de önskat och hämtade sedan mamma.

I år tänkte vi inte bara på min mormor och morfar, idag var fokus faktiskt mest på pappa. Förra året var han med oss här denna dag. Då var vädret inte kul, men fikan efter smakade ännu bättre pga det.

I år fanns det mycket att lägga rosor för

Vi åkte sedan ner till Stenpiren för en fika på Mr Cake.

Roy Fares i egen hög person fanns bakom disken, men jag ville inte besvära honom med foto-session så jag lät honom vara…

Jag valde en French salad på linser, betor, crostini och chevrekräm

Så fint nere vid hamnen i Göteborg… Stenpiren har verkligen fått ett lyft de sista årenLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *