Lax med smak

Här kommer ett uppdaterat recept på Lax med bacon och koriander. Väldigt gott om man gillar grillad lax (eller i ugnen). Receptet är från början ett Santa Maria recept.

Jag hade kvar salsa verde i kylskåpet från helgen som jag penslade laxen med innan grill. Det går lika bra att köpa en färdig grillolja annars.

Salsa verden gör man annars genom att mixa valfria örter (jag hade koriander och persilja) med en vitlöksklyfta en schalottenlök citronzest, flingsalt, lite mangovinäger och olivolja.

Grilla laxen med skinnsidan nedåt tills den är klar. Jag vred över lite vitpeppar och saltade lite också.

Under tiden laxen går klart knaperstekte jag bacon i små bitar som jag toppade den färdiga laxen med. Slutligen mycket hackad koriander och lite chiliflakes på toppenVi åt små färskpotatisar och en avocadosås till laxen. Såsen gör man genom att gröpa ur två avocados och lägga i en mixer. Mixa med en burk créme fraiche, en vitlöksklyfta, pressad lime, salt och peppar. Servera med laxrom till.

Såsen kan sparas och funkar lika bra till dip!Leave a Reply

Your email address will not be published.