Grill med varm sallad

Börjar idéerna tryta med tillbehör till grillmiddagar? Blir det samma sak varje gång ni tänker på grill? Så är det ofta för mig i slutet av sommaren när man grillat i princip varje dag i flera veckor.

Men varm sallad kan man ju variera i det oändliga! Släng ner det som finns i kylen och grilla med olja och kryddor tills det är mjukt. På med lite fräsch sallad och någon ost. Klart!

Jag grillade sötpotatis, morot och paprika i ugnen med olja, salt, peppar och torkad ramslök

Under tiden kokade jag fina små gulbetor från bonden rakt över fjorden här hemma.

När grönsakerna var klara så fördelade jag det på en tallrik med ruccola och strösslade fetaost över

Just det… jag kokade vaxbönor också! Hade dem i kylskåpet och de är så goda.

Till detta en grillad köttbit, grillad citron och fejk-bea😊

Fejk-bea är egentligen inte alls rätt ord för denna sås… men lite åt den smaken blir det om man blandar 2 dl creme fraiche med 2 msk vitvinsvinäger och en tesked torkad dragon…

Somrigt så det förslår, men ändå lite smygstart på hösten?



Leave a Reply

Your email address will not be published.