Lax och spetskål

Godmorgon denna trettondagsafton! Min mormor fyllde år just på trettondagsafton så för mig är denna dag alltid lite extra festlig!

Funderar på vad vi skall hitta på till middag ikväll… Kanske lite bubbel och skaldjur?

Men innan dess blir det ett efterlängtat möte! Spännande planer skall smidas 🙂

Tänkte också tipsa om ett recept med lax, spetskål och en chili-lime-mayo som vi åt häromkvällen. Gillar recept som är smidiga att laga och som fixar sig själva i ugnen

Jag delade ett spetskålhuvud i sex delar och tog bort stammen. La dem i en ugnsfast form.

Sedan skar jag purjolök i bitar och adderade. Lägg på en bit laxfilé (utan skinn) och blanda ihop en marinad på

  • 1 msk japans soja
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • Limeskal från en lime

Blanda ner marinaden och krydda med salt och peppar

Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter. Sätt därefter ugnen på grill och låt den stå inne i ca 5 minuter till.

Blanda under tiden ihop en stark mayo på

  • 1,5 dl Hellmans majonäs
  • 1 finhackad röd chili (valfri styrka)
  • Juicen från 1 lime
  • salt och peppar

Kram



Leave a Reply

Your email address will not be published.