En klassiker

Säga vad man vill om en god Bolognese, men visst är det en av de maträtter som man faktiskt kan äta både till vardags och fest?

En riktigt god söndagsmiddag blev det igår med mängder av tryffeldressad västerbottenost på toppen och en favoritsallad till.

Jag brukar bara droppa över lite tryffelolja på osten och blanda om jag inte har en tryffelpecorino hemma.

Ett av nyårslöftena är ju att äta ännu mer grönsaker och med denna sallad är det inte svårt!

Basen till dressingen är 1 msk olivolja, 1 msk dijonsenap, 1/2 pressad citron och citronpeppar. Vill man ha lite salt i så rekommenderar jag örtsalt.

Sedan är det mest “ta-vad-som-finns-i-kylskåpet-principen”. Till just pasta som är mjuk gillar jag att ha i morot och selleri för att få lite krisp. För mig är också gurka en klassiker till bolognese.

Jag gillar att skära grönsakerna i små bitar och sedan blanda med finskuren spenat. Igår åkte morot, selleri, gurka, paprika och broccoli ned tillsammans med spenaten i dressingen. Hade även lite färsk timjan i en kruka som finhackades.

Smakade väldigt gott efter en riktig söndagspromenad och bastu

Solen ändå…..! Så härligt!



Leave a Reply

Your email address will not be published.