Nyårsrester – bättre än originalet!

God morgon!

Även om nyårsmaten var en succé så måste jag slå ett slag för magin med rester! Ibland kan de ju bli bättre än originalet;-)

Mr T körde Sofia och kompis Ida hem till Trollhättan på nyårsdagens eftermiddag. När han kom tillbaka hade jag inte bara hunnit med en lång, härlig promenad och tusen kramar med barnen. Jag hade även fått fram rester av löjrom och lite annat på köksön.

Under tiden vi njöt av detta skar jag några fasta potatisar i tärningar som stektes i smör och olja tillsammans med mycket nymald vitpeppar och lite salt.

När de är krispiga på ytan och mjuka inuti tillsatte jag hackad rödlök

Låt löken bli aningens mjuk och varm i någon minut. den skall fortfarande ha en rå känsla och ge mycket smak och krisp!

Blanda ner hackad dill och timjan och ställ åt sidan

Jag skar upp den grillade oxfilén lite slarvigt och värmde bara på den i stekpannan i smör

Rödvinssåsen värmdes på och voila! 😉 Bättre än originalet!

Råstekt potatis med vitpeppar och dill kan kanske vara bland det bästa som finns? Mmmmm…

Visst är det kul när man kan använda resterna och skapa något nytt? Inspireras så mycket av Paul Svensson som är en mästare på just detta!



Leave a Reply

Your email address will not be published.