När Lisa tar över bloggen…

Godmorgon!

Igår tog Lisa över bloggen! Hon har alltid varit både intresserad och duktig på att laga mat och baka. Provar nytt, vågar testa och kör mycket på känsla. Kommer att bli riktigt duktig tror jag.

Hon tittar en hel del på Philip Cohen på Youtube och igår blev det “Skolans Panerad fisk och Smashed potatis med Dill- & kaprissås”

Jag köpte torskfiléer hos Jannes Fisk som hon skar i portionsbitar. Dessa panerades på traditionellt sätt, men istället för ströbröd så valde hon panko

Först i mjölet, sedan i äggen och slutligen i pankoströbrödet

Under tiden kokades delikatesspotatis i saltat vatten tills de var mjuka.

När potatisen var klara flyttades de över till en ugnsfast form och krossades med baksidan på en gaffel. Häll smält smör över och krydda med svartpeppar och ev lite mer salt. In i ugnen och låt dem få fin färg.

Stek fisken i rikligt med olja/smör och krydda med salt och peppar

Blanda ihop såsen;

  • 2 dl Hellmans majonäs
  • 1 dl creme fraiche (Lisa valde att blanda majonäsen med detta, men det finns inte med i Philips recept)
  • 1/2 burk kapris
  • 1/2 kruka hackad dill
  • Skalet från en citron

Fantastiskt att Philip använder sin gloria av fame för att inspirera till att laga mat tycker jag! Känns otroligt viktigt att lära alla unga att åtminstone kunna laga några paradrätter för att kunna klara sig själva när de flyttar hemifrån eller åker på semester med kompisar där det kan behövas laga mat!

Till helgen ryktas det om en pasta som många verkar gilla på olika sidor just nu!



Leave a Reply

Your email address will not be published.