Någon mer som funderar lite på nya sätt att jobba?

Livet förändras när man jobbar 100% hemma. På gott och ont…

Själv har jag faktiskt inte varit på kontoret sedan i mars…!! Jobb och privatliv flyter ihop här hemma. Man börjar liksom dagen framför datorn i köket, klämmer in möten både innan kl 8 och efter klockan 18. Man får ta del av kollegors inredning via videomöten, ibland skymtar man partners, barn och hundar;-)

Ofta är man och pillar på datorn och svarar på något mail, fixar en presentation eller chattar med en kollega till sena kvällen

Men visst finns det fantastiska fördelar! Speciellt om man försöker vara noggrann med time management och respekterar breaks.

Eftersom man jobbar sent är det extra viktigt att ta pauser under dagen så att man hinner med det man brukar göra på kvällstid. Fördelen blir då att löprundor i oktober kan utföras på lunchen i strålande sol!

Man kan också hinna med att ta med tvätten på de möten där man är med främst för attlyssna.

I förrgår var det ett sådant möte. Samtidigt så vistste jag att Hugos lektioner innan lunch var inställda vilket gjorde att mina vanliga lunchplaner inte riktigt höll… Han behöver riktigt stadig lunch för att orka med både skola och träning. Då duger inte soppa eller omelett som passar mig som mest sitter stilla.

Så ett paket köttfärs från frysen och lite för att lyssna på intressanta presentationer senare var lunchen klar att tillagas!

Ingenting som slår hemmrullade köttbullar, potatis, brunsås och lingon

Min hemliga krydda för att köttbullarna skall smaka riktigt gott? Karamelliserad lök…

Finhacka en gul lök, svetta den mjuk och glansig i en stekpanna. Tillsätt 1 tsk socker på slutet och låt det smälta ihop. Stöng av plattan och låt det kallna innan det blandas med köttfärs, ägg, kalvfond, salt och peppar.

Ibland låter jag lite ströbröd svälla i mjölk och har i, men oftast kör jag bara med köttfärs. Vill du ha lite mer smak så klicka i 1 tsk dijonsenap. Väldigt gott!Leave a Reply

Your email address will not be published.