Vem vågar laga Cevapcici?

Så dum fråga! Det vågar väl alla!??

En perfekt vardagsrätt tycker jag! Så här gör jag;

Cevapcici på svenskt vis;

  • 500 g blandfärs
  • 1 liten gul lök (finriven)
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • paprikapulver
  • salt och peppar
  • 1 äggula

Blanda allt och forma snabbt små avlånga järpar. Låt dem stå till sig ett tag om du har till. Annars går det bra att steka dem gyllene i smör och olja direkt. Grilla dem går också jättebra!

Servera dem med pommes frites, sallad och tzatziki. Eller som här ovan… Vi var inte alls speciellt hungriga efter en större fikapaus på eftermiddagen. Men vi behövde någonting att äta. Det blev perfekt med smakrika cevapcici, en sallad på rå lök, paprika och spenat, en grillad citronhalva och en reducerad söt rabarbersås.

Minns ni att jag kokade ihop både rabarbersirap och syrensirap i slutet av maj? Jag hade en flaska rabarbersirap kvar som jag kokade ner till hälften. Det blir en seg söt sås som passar perfekt till smakrik och kryddig mat som detta. har man inte en flaska rabarbersirap (vilket man oftast inte har såklart…) så blir det toppen med granatäpplejuice som kokas ner tills den blir tjock! Det kan man iallafall köpa i affären:-)Leave a Reply

Your email address will not be published.