Vegetariska biffar med chili- och ingefärsvinegrette

Det här med att äta mer vegetariskt går ju lite upp och ner här hemma… Vi vill. Vi försöker. Vi ramlar ofta tillbaka i kycklingspåret… Så är det tyvärr…

Men nu hittade jag en rätt som vi gillade så mycket! Hoppas att ni också tycker att den är bra och vill prova?

Vegetariska biffar med chili- och ingefärsvinegrette

  • 1 grovt riven zuccini
  • 2 skalade och rivna morötter
  • 100 g mozzarella som rivs grovt på rivjärn
  • 1 purjolök
  • 2 st finrivna vitlöksklyftor
  • 2 ägg
  • salt
  • peppar

Chili- och ingefärsvinegrette

  • 1 tunt skivad röd chili
  • Finriven ingefära
  • 4 msk risvinäger
  • 6 msk olivolja
  • 1 msk finhackad koriander
  • 1 tsk honung

Lägg den rivna zuccinin och morötterna i ett durkslag och blanda runt med salt. Låt dem rinna av ca 30 min.

Krama ut den sista vätskan (krama ur noga, försök bli av med så mycket vätska som möjligt). Lägg över i en torr skål och blanda ner mozzarellan, skivad purjolök och vitlök. Vispa ihop äggen i en annan skål och blanda ner i blandningen. Smaka av med salt och peppar.

Forma små biffar och lägg på en tallrik. Ställ dem kallt i ca 30 min så att de “sätter” sig.

Blanda under tiden chili- och ingefärsvinegretten genom att bara blanda alla ingredienser och låt den stå.

Hetta upp en stekpanna med smör och olja och stek biffarna på båda sidorna så de får fin färg.

Vi åt den med en mangosalsa och vinegretten

Mangosalsan var bara färsk mango, avocado, tomat, lime och koriander



Leave a Reply

Your email address will not be published.