Planka menyn!

Hej!

Finally Friday! Ä N T L I G E N!!! Bara några få timmar kvar till ett efterlängtat jullov! Visst blir det lite möten emellanåt, men jag har undvikit tidiga timmar så att vi kan få sovmorgon ofta!

Oj vad vi skall frossa i mat och julgodis! Står just nu och lyssnar på en strategi-presentation samtidigt som jag rullar julköttbullar. Alltid maxa effektivitet, hehe…

Igår hade jag en mysig Covid-19-safe lunch i Göteborg med en efterlängtad kompis från Munchen! Hon är hemma ett längre tag över vintern och vi skall givetvis passa på att ses så mycket vi bara kan!

På väg in såg jag en nyöppnad restaurang. Nyfiken som jag är googlade jag menyn på restaurangen och blev så sjukt inspirerad! En liten knäpphet som jag har… har jag idétorka på mat så funderar jag alltid på vilken restaurang jag skulle vilja äta på, sedan plankar jag menyn och äter det hemma. Eller iallafall typ samma mat:-)

Menyn på Pink Flamingo är sydamerikansk och jag skickade snabbt en inköpslista till Mr T som var på väg hem från jobbet.

Kan ni gissa vad detta skall bli?

Kanske lite svårt att se direkt?

Det blev en räkceviche, en chimicurri och friterad avocado. Ville ha padrons också, men de som Mr T kom hem med var mögliga(!) så de åkte i soporna.

Och skagenröra. Älskar skagenröra! Passar bra till friterad avocado!

Avocadon panerar man precis som allt annat man panerar. Mjöl, ägg och sedan panka eller vanlig ströbröd. Sedan ner i fritösen tills den har fin färg. Så fick vi anledning att använda fritösen igen också!

Glöm inte att ha i lite salt i mjölet när du panerar! Avocadon kräver lite salt. Servera med skagenröra och chimichurri.

Chimichurrin mixade jag i mixern. Easy! Bara tjoffa ner en kruka persilja, en kruka koriander, 1 röd chili, 1 schalottenlök, 2 vitlöksklyftor och juice från två lime. Mixa. Häll sedan ner ca 2 dl olivolja och mixa igen. Smaka av med salt. Så gott! Håller ett tag i kylen så nu kan vi grilla i helgen och äta med chimichurri också!

Räkcevichen då? Jo den är inte svårare den. Jag köpte ca ett halvt kilo räkor. Just nu är räkorna så himla goda och dessutom prisvärda.

Skala räkorna och bland med övriga ingredienser. Inga kryddor behövs. Rosta solrosfrön och strö över för att få lite crunch

Räkceviche

  • 500 g färska räkor (skala)
  • 1 scharlottenlök
  • Juice från 2 lime
  • 1 grönt äpple
  • 1 röd chili
  • Mango i bitar
  • 1 Avocado i bitar
  • 1 kruka koriander

Jag serverade med rostad levain för att doppa i en den goda limejuicen

Mmmmm! Funkar såklart med fisk om man föredrar torsk, lax, tonfisk eller annan fisk.

Är detta inte en typisk fredagmiddag? Kör på det!

Mörkaste helgen på hela året väntar… men på måndag vänder det! Nästan värt att spara på fredagsbubblet till på måndag…!Leave a Reply

Your email address will not be published.