Till kräftskivan?

Basilikakex med västerbottenost är supergott till bubbel och passar perfekt till att kicka igång en kräftskiva med!

Smidigt att göra också. Kan göras i olika modeller om man känner att man har tid och energi. Kavlas ut och formas med hjälp av pepparkaksformar till hjärtan, stjärnor eller vad man vill. Jag brukar bara rulla små bollar och sedan platta till dem innan de går in i ugnen.

Basilikahjärtan med västerbottenost
ca 40 st
50 g kallt smör
1,5-2 dl vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2 dl finriven västerbottenost
1 kruka basilika

Sätt ugenen på 200 grader. Mixa ost och basilika i en mixer och tillsätt smör, mjöl och bakpulver. Mixa ihop allt till en deg och rulla små bollar. Vill man ha figurer så kavlas degen ut på en mjölad bänk till ca 1/2 cm i tjocklek. Stansa sedan ut figurer med hjälp av pepparkaksform. Lägg bollarna eller figurerna på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem i ugnen ca 10 min. Låt svalna och förvara i tättslutande burk eller i frysen.Leave a Reply

Your email address will not be published.