Snittar, plock eller tapas?
Hej Söndag! Veckans favoritdag! Eller nja, men en av favoritdagarna iallafall! Älskar söndagar när man har tid att göra vad man vill. Inga krav alls och sedan avsluta med en härlig söndagsmiddag a la italiensk familj på film;-)
Kärt barn har många namn men egentligen är ju inte snittar, plock eller tapas samma sak. Men åtminstone här hemma använder vi de orden för att beskriva lite små-plock som man äter innan maten. Gärna med något gott att dricka till. Behöver inte vara bubbel, kan lika gärna vara en alkoholfri flaska Saxhyttegubbens blåbär. Dyr men riktigt god, allra bäst till kött faktiskt. Det går åt 2300 blåbär för en flaska så man förstår att den kostar en slant. Men det gör ju bubbel också…
Men tillbaka till små-plocket, här kommer lite inspiration för helgen, eller varför inte redan ikväll innan middagen?

Krustaderna är en av våra favoriter… Bara att köpa krustader och fylla dem med jalapeno-mjukost på tub. In i ugnen på 175 grader tills osten smält. Behöver ätas ganska omgående så att krustaderna inte blir mjuka och sladdriga. Dessutom är de allra godast lite varma!

Kan ju fyllas med vilken mjukost som helst, men just jalapeno smakar som chili-cheese

De andra då? Jo men nu i tomattider så är de semitorkade tomaterna som marineras i olivolja, honung och vitlök toppen till en snäll Philadelphiaost på krispigt kex

Honungen i tomaterna till det salta kexet och den mjuka osten är en perfekt kombo!
Vad hittar ni på idag? Vi skall hänga upp spegel som äntligen blivit klar hos glasmästaren. Sedan hoppas jag hinna med en tur i skogen innan det blir dags att duka och ordna den där söndagsmiddagen ikväll. Längtar efter kidsen så jag kan spricka! Trots att jag faktiskt oftast träffar dem nästan varje dag även när de är hos sin pappa så är det något speciellt i att veta att de ligger här i sina sängar på natten.