Grilltips

Grillar ni hel kyckling ofta? Jag tycker att det blir så mycket godare och saftigare, men det är ju lite jobbigare när man skall äta…

Man kan ju stycka kycklingen innan grill, alternativt sätta den på en ölburk så att man gör en klassisk Beer-Can-Chicken. Eller så delar man den längs ryggbenet och viker ut den så att bröstet blir uppåt.

Jag valde det sista alternativet och klämde sedan in lite citronskivor och hackad vitlök innanför skinnet innan jag saltade och pepprade och la den på indirekt värme på grillen

Låt den ligga där ca 20 min innan du vänder den. Grilla sedan i ca 10 min med bröstet nedåt innan du vänder tillbaka den.

Under tiden kokade jag ihop 75 g smör, 10 grönpepparkorn, 1 msk whiskey, 4 msk honung och chiliflakes. Pensla kycklingen ett par gånger med detta.

Ha i en termometer när du vänt tillbaka den sista gången innan du börjar pensla med glaze så att du ser när den är klar. Det går fortare än man kan tro.

Pensla till all glaze är slut och låt den gå klart.

Vi åt den med pommes frites och grönpepparsås. Ett lördagstips för grillen ikväll?



Leave a Reply

Your email address will not be published.