Matjestårta i portionsformat?
Det börjar närma sig midsommar och då äter vi ju sill..? Traditioner är viktiga:-)
Gillar man en matjestårta men kanske inte vill ha en stor tårta om man bara är några stycken så kan man göra små portionsvarianter.

Detta gillar jag att ha i
- 2 dl creme fraiche
- 2 dl gräddfil
- 1-2 gelatinblad
- 1-2 kokta potatisar
- 1-2 kokta ägg
- 1/2 burk matjessill
- dill
- gräslök
- schalottenlök
Hacka sillen och riv potatisen på ett rivjärn. Hacka örterna, ägg och lök.
Värm lite av creme fraichen i en kastrull och smält gelatinbladet i den. Blanda i övriga ingredienser och rör om ordentligt.
Fördela i portionsformar och låt stå kallt till serveringen. Går jättebra att göra dagen innan midsommarafton.
Dekorera med valfri rom och en dillkvist! Och kanske lite gräslök
