Matjestårta i portionsformat?

Det börjar närma sig midsommar och då äter vi ju sill..? Traditioner är viktiga:-)

Gillar man en matjestårta men kanske inte vill ha en stor tårta om man bara är några stycken så kan man göra små portionsvarianter.

Detta gillar jag att ha i

  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl gräddfil
  • 1-2 gelatinblad
  • 1-2 kokta potatisar
  • 1-2 kokta ägg
  • 1/2 burk matjessill
  • dill
  • gräslök
  • schalottenlök

Hacka sillen och riv potatisen på ett rivjärn. Hacka örterna, ägg och lök.

Värm lite av creme fraichen i en kastrull och smält gelatinbladet i den. Blanda i övriga ingredienser och rör om ordentligt.

Fördela i portionsformar och låt stå kallt till serveringen. Går jättebra att göra dagen innan midsommarafton.

Dekorera med valfri rom och en dillkvist! Och kanske lite gräslök



Leave a Reply

Your email address will not be published.