Röda eller Rosa?

Höll faktiskt på att sätta mitt kvällste i halsen i onsdags när jag tittade på Tillsammans med Strömstedts… Älskar det programmet och tycker att det är så kul att titta! Förra veckan var det om möjligt ännu roligare att titta eftersom programmet var inspelat nära oss i Onsala!

Men på slutet skulle de ha kräftskiva och vad var det vi såg… Knallröda vackra insjökräftor(!). Aj aj aj… Ytterst ovanligt att sitta och i princip doppa tårna i vårt salta vatten och äta insjökräftor!

Vad tycker ni? Insjö eller havskräftor?

Här är det ingen tvekan, för mig är kräftor rosa havskräftor, skall smaka rejält saltvatten. Det beror naturligtvis på att det i princip bara finns dessa att köpa här. På västkusten är röda kräftor lika med kinesiska i fysdisken…

Kan ni bevara en hemlighet så måste jag ändå erkänna att de röda är finare! Men smakmässigt, nix!

Här kan man köpa stora fina burfångade havskräftor direkt från fiskebåten i Lerkil. Eller direkt på bryggan. Man kan köpa goda kokta eller råa som man kokar själv.

Det gick faktiskt så långt att vi fick ta en tur till fiskvagnen och köpa ett gäng kräftor och räkor. Bara för att visa var vi stod liksom…Leave a Reply

Your email address will not be published.