Chipsbuffé

Här rivstartade vi helgen igår med en chipsbuffé. Vi hade en hel del olika sorters chips i gömmorna och nästan alla påsar var öppnade. Istället för charkisar eller ostron blev det alltså chips och dip för hela slanten!

Uppskattades främst av våra kids och deras kompisar, men jag skall erkänna att jag också tyckte att det var smaskigt!

Kompletterade med grönkålsCHIPS;-) och lite grönsaker. Provade en ny dip från OLW med smak av ramslök men det fick inga höga poäng. Barnen gillar mest Estrellas vitlöksdip, jag föredrar lökdippen.

Gjorde också min egen elotes-dipp. Provade mig fram till denna kombinationen efter ett besök på Tacos & Tequila för väldigt många år sedan… Återkommer med det receptet!

Grönkålschipsen har ni fått “recept” på innan, men här kommer det igen. Repa grönkålen till lagom stora bitar. Massera in olivolja. Här tycker jag att det är superviktigt att de verkligen täcks ordentligt med olivolja på hela bladen, men det får ändå inte vara för mycket olivolja. Ja, ni fattar.

Sedan kan man ju nöja sig med att bara strössla lite flingsalt över, men igår skojade jag till det med att även ha Persillade (krydda med vitlök, persilja och salt). Tror att jag gillar grönskålschips med bara flingsalt bäst ändå.

Sedan skjutsar man in dem i ugnen på ca 150 grader tills de är lagom torra. Jag brukar öppna ugnsluckan regelbundet för att släppa ut ånga under tiden

Sanslöst gott om du frågar mig:-)

Hoppas att ni har en bra lördag! Här plockas plåtarna över poolen bort medan jag bloggar. En stor skinkstek med buljong, morot, lök, ingefära och vitlök står i en stekgryta i ugnen (skall stå där på 100 grader i 8 timmar hade jag tänkt). Lisa är med fotbollslaget och plockar skräp på stranden nere i Åsa. Fick precis ett samtal från henne som berättade om en huggorm i solen, allt annat än trevligt!

Ha nu en bra dag och njut av solen!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *