Höstkväll

Det bästa med hösten är ju maten! Eller? Jo, visst är det härligt med hög klar luft, fina färger på träden och en mysig brasa… Men maten…!!! Svamp, hastiga grytor, nyskördade grönsaker och all variation det innebär! Lika härligt som det är att grilla på sommaren, lika mysigt är det att äta mjuk, stark comfort food på hösten…

Igår var det lillördag och jag brassade på en chili con carpe på högrev. Långkok i dess rätta bemärkelse! Jag började med att bryna högrev i små bitar i smör/olja. Därefter la jag ner dem i kokande vatten en liten stund. Jag sköljde sedan av allt i ett durkslag för att bli av med det tråkiga vita skummet som bildas när kött kokar. Köttet åkte tillbaka ner i grytan igen och sedan hällde jag på vatten så det täckte. Kokade köttet i ca 1 timme medan jag förberedde grönsaker (gul lök, paprikor).

Efter en timma hällde jag ner en burk cocktailtomater. Jag tillsatte grönsakerna, hällde på 4 msk kalvfond och en skvätt vitt vin. Kryddade med svartpeppar och chili explosion. På med lock och sedan en promenad med Morris.

När vi kom hem smakade jag av grytan med lite honung och hällde ner stora vita bönor.

Magiskt gott!

Jag serverade med varmt levain, ost och en guacamole. Och varsitt glas mustigt rött vin. det var ju ändå lill-lördag

Sov som en stock med detta varma i magen:)Leave a Reply

Your email address will not be published.