Soppa

Spenderar ni också mycket tid utomhus på helgerna? Så snart vi skall umgås med någon så blir det ju utomhus;-)

Grilla korv eller hamburgare är ju supergott och smidigt, men medan man väntar på rätt glöd är det supergott med varm soppa på termos. Här kommer ett snabbt och gott tips på potatis och purjolökssoppa som är omöjligt att misslyckas med

  • 5 potatisar (King edward)
  • 1 purjolök
  • 4-5 dl vatten
  • 1,5 hönsbuljongtärning
  • Salt och vitpeppar

Skala och skär potatisen i små bitar. Skölj purjolöken och skär i bitar,

Smält smör i en kastrull och stek potatisen och purjon på medelhög värme en liten stund. Vrid några varv med vitpeppar över. Tillsätt vatten och buljongtärningar och lägg på ett lock. Koka tills potatisen är mjuk.

Mixa med stavmixer och smaka av med salt och peppar.

Ät och njut:-)Leave a Reply

Your email address will not be published.