Helgsvepet

Här kommer helgsvepet någon dag försenat! Men håll till goda, så här såg vår helg på ett ungefär ut:-)

Fredagsluncher har blivit lite av en tradition, får se hur länge vi kan hålla i den traditionen nu med skärpta krav. Med stor respekt för avstånd och mycket tvätt av händer vågade jag dock träffa min kompis Jessica i Saluhallen för god lunch på Salut.

Lördagen inleddes med en skön löprunda innan vi röjde lite hemma. det blev lite både inne och ute som fick sig en omgång. Skönt när det blir klart och lite mer ordning och reda.

Jag styrde mot IKEA för att ladda upp med lite fler IKEA/Byredo-doftljus. Min favorit? Cassis! Luktar oväntat gott här hemma i hallen just nu!

I söndags sov vi länge och firade Mr T på sängen med paket och god frukost. Sedan blev det “Wrapsody-lunch” hos mamma i Nya Hovås medan Mr T skruvade gardinstänger för glatta livet.

Kvällen avslutades med fars Dag-middag hemma. Det blev inga ostron eftersom de var slut… Däremot en liten smarrig snacks-krans!

Kransen bestod av små bitar salami-chips, bitar av berusad Barolo, Beemster Vllaska, blåbär, hallon och gårdschips. Väldigt gott alltihop. Varför är det alltid så att små bitar av allting smakar lite godare?

Sedan var det ju äntligen dags att fritera! För en gångs skull kom den goda ryggbiffen som skulle grillas faktiskt helt i skymundan…

Vi laddade fritösen med frityrolja och letade upp det absolut bästa receptet på pommes vi kunde hitta!

Om de blev goda? Oj, oj, oj… Så frasiga och goda! Nästa gång vågar vi nog låta dem gå ännu lite längre i fritösen, men hjälp vad goda de blev.

Vi gjorde så här;

Tvätta (typ 1 kg) King Edward och skär potatisen stavar. Koka upp ca 2 liter vatten med 1 msk 12% ättika och 1 tsk salt. Koka potatisen i 5-10 minuter. De får inte koka sönder eller spricka.

Låt dem rinna av på hushållspapper i 15 minuter. Klappa dem torra med papper om det behövs. Fritösen gillar inte vätska för då skvätter det och pommesen blir dessutom inte lika frasiga.

Värm upp oljan i fritösen till 160 grader (älskar att ha en fritös och med den en termometer så att man slipper hålla på med lös termometer i kastrull)

Fritera potatisen i omgångar i 3-4 minuter. Lägg upp på hushållspapper och låt vila 5 minuter

Höj temperaturen på oljan till 180 grader och fritera i omgångar i 1-2 minuter. Låt rinna av på papper och salta.

Mr T fick hjärtan vid sin tallrik, flagga på bordet och en blåbärspaj till dessert. Alla nöjda och glada!

Hoppas att ni hade en mysig helg också!



Leave a Reply

Your email address will not be published.