Granola

Hej!

Lovade ju återkomma med mitt recept på Granola! Eller recept och recept förresten, det är ju mer ett tips på hur man kan göra och hur man kan variera smaken

Jag älskar nötter och frön i min granola så jag utgår alltid från lika mycket dinkelgryn som mängd hackade nötter och frön.

Oftast blir det mandel, solrosfrön och pumpafrön. Linfrön tillsätter jag efter det varit inne i ugnen. Har jag kokos i är det samma sak, efter ugnen.

Jag värmer vatten, ev en matsked rapsolja, en rejäl klick honung och kryddor i en kastrull

Jag har alltid i mycket kardemumma och kanel, men ibland också kakao och vaniljpulver.

Denna gång blev det kanel, kardemumma och ananaspulver

Koka ihop och blanda sedan det med dinkelgryn, nötter och frön. In i ugnen på 175 grader tills det ser lagom ut. Rör emellanåt och släpp ev ut lite ånga ibland om det behövs.

Andra goda saker att ha i sin granola är torkad frukt eller bär! Eller varför inte gurkmeja?

Viss är vasen på köksbordet fin? En perfekt present som just nu lyser upp mina arbetsdagar hemifrån!



Leave a Reply

Your email address will not be published.