Soppa på en spik

Redan onsdag och dagarna går fort mot Lisas konfirmation, mycket att planera och förbereda men väldigt kul!

Idag skall mamma och jag åka till Varberg för några ärenden medan Lisa är på konfirmationsträff, övriga tonåringar slår inte upp sina ögon förrän tidigast när hon är tillbaka:-)

Tema kylskåpens fortsätter… Hade lite mindre fokus på mat igår eftersom jag fick ta hand om en liten sömning Buster igår kväll. Vi var hos veterinären i Kungsbacka igår för vaccination mot Rabies och utförande av pass. Bäst att vara förberedd när man kan börja resa igen.

Buster blev lite mer påverkad av denna sprutan så han sov mest hela kvällen och då blir jag så orolig;-) Men den energin han normalt har fick han tillbaka sent igår kväll och idag är det full cirkus igen

Jag hittade kycklingbitar av lårfilé i frysen. Det tillsammans med potatis i kylskåp, fetaost, ett gäng tomater, vattenmelon och såserna som var kvar från fonduen i söndags fick bli basen.

Blev ju jättebra!

Jag stekte kycklingen hastigt i en stekpanna så de fick färg men inte blev genomstekta. Sedan öste jag ner dem i en ugnsfast form. Vispade ihop vatten, kycklingfond, vitt vin, två vitlöksklyftor, vitpeppar och herbes de provance. Hällde det på kycklingen och lät det gå på 150 grader i ca 25 min.

Fiskade sedan upp kycklingbitarna i en skål och serverade med övrigt

Potatisen råstekte jag i smör och mycket vitpeppar. Salt också såklart.

Allas favorit här hemma, potatis i alla former!

Sedan fetaosten. Blev så besviken när jag insåg att någon ätit upp sista gurkan under eftermiddagen men blev sedan glad när jag insåg att vi hade vattenmelon. Skar vattenmelon och tomat i mindre bitar och smulade fetaost över. Blandade ihop olivolja, mangobalsamico, finhackad schalottenlök med torkad oregano, citronpeppar och flingsalt. Hällde det över salladen och klippte sedan över persilja

Ändå kul med kyl- och frys-rens! Man får liksom bli lite kreativ!

Idag tror jag att vi gör slut på lite färdiga hamburgare. Finns alltid i frysen här hemma för att kunna plockas fram vid oväntat besök.Leave a Reply

Your email address will not be published.