Nationaldagsmiddag

Vi är väl inte så vana vid att fira nationaldagen på något speciellt sätt, men det känns ändå som det är läge att fira allt som kan firas just iår?

Vi var ensamma och utan barn denna helg och inledde nationaldagen med ett starkt tabatapass vid havet på morgonen tillsammans med bästa Johanna Vonasek och hennes outtröttliga energi. Underbart att komma igång med träning igen efter en vår av lunginflammation och återhämtning.

Sedan var det garderobsmontering och bygge av förvaring för kläder hela eftermiddagen.

Vid 18.30 avslutade vi och då var det dags att fira; vi öppnade en flaska bubbel och pillade med kvällen middag.

Dukade bordet i Sveriges färger och hade köpt svenska jordgubbar till dessert

Vill också passa på att tipsa om lite rea-fynd; Duken som är näst intill identisk till lite dyrare varianter kommer från Hemtex och finns för 149:- just precis nu! Samma sak med servetterna med citroner. 14,90:-

Glasen med korg kommer från Flying Tiger och är på halva priset till och med idag. Kostar 15:-/st. Tillbringaren som hör till kostar 40:-

Middagen blev grillade laxspett som jag marinerade i lite av min aprikosmarmelad, persilja, dill, koriander, olja och vitlök.

Till detta en sallad på små färskpotatis, sparris, gualamelon och grönt äpple. Dressing blandade jag på olivolja, timjan, persilja, dijonsenap och lite honung. Salt och peppar.

Såsen då?

Jo den blandade jag på creme fraiche, gräddfil, blandade örter och pressad grillad citron. Varför grillad citron och inte färsk? Jo för att grillad citron blir så söt och får en helt annan smak. Otroligt gott att pressa över fisken också, men även över grillat kött!

Har ingen bra serie att följa nu och vi satt och zappade lite mellan olika nästan hela kvällen utan att fastna. Såg klart Unbelievable i veckan och började se Maskineriet men fastnade inte riktigt… Vill ha någon spännande nu på sommaren….

Ha nu en härlig söndag! Solen skiner och jag skall hoppa i poolen en stund innan det blir dusch och göra sig redo för dagen. En lazy start på söndagen är alltid en bra idé!Leave a Reply

Your email address will not be published.