Kräftbröd

Godmorgon! Kikar in snabbt med ett recept på Ernst kräftbröd! Kul att servera på kräftskivan och inte det minsta svårt eller kladdigt att fixa!

Mr T frågade vad som var fram och bak på kräftan, men det ser man väl tydligt även om jag inte hade svarta oliver till ögon hemma?

Receptet är för ett stort bröd, men jag valde att göra två mindre, tänk på att modifiera tiden i ugnen så att det inte går för länge och blir hårt

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 1 msk honung
  • 0,5 l vatten
  • 1 msk salt
  • 11 dl vetemjöl
  • 3 msk tomatpuré
  • 1,5 dl dill, hackad
  • 1 ägg
  • ev två svarta oliver till ögon
  1. Smält jästen med salt och honung. 
  2. Tillsätt det 37-gradiga vattnet och rör om. 
  3. Tillsätt mjöl tills degen blivit fin och smidig. 
  4. Rör ned tomatpuré och hackad dill. 
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Lägg lite mjöl på degen och låt jäsa under bakduk i ca 20 min. 

Ta upp degen på bakbord och dela den i två. Dela sedan varje bit i två till.

Forma två kroppar och lägg på plåt. Rulla sedan ut resten till mindre bollar som formar kräftleder och klor plus svans. Pensla med ägg.

Låt jäsa ca 20 min innan den skjutsas in i ugnen och bakas i ca 20 min tills brödet fått fin färg

Tjusigt?

Nej men nu skall jag packa in mig i bilen för et liten roadtrip med Jessica och Lena; destination Stockholm!



Leave a Reply

Your email address will not be published.