Business Plan Kick off

Det har varit lite dåligt med inlägg denna veckan på bloggen och orsaken stavas Business Plan Kick off

Det är full rulle på jobbet och vi smider planer för framtiden hela dagarna. Ingen tid över för annat tyvärr! Dessutom försöker vi maxa de sista sommarkvällarna med bad, grill och båtturer. Idag är det lite moln över Onsala så ikväll bakar vi nog tekakor och dricker the framför en film i soffan. Mysigt det också!

Men äter gör vi trots att vi jobbar! Luncherna här hemma blir gamla klassiker som soppor, omeletter eller rester från middagen kvällen före. Oftast är det ju bara jag hemma så då blir det något enkelt!

Som en omelett maxad med grönsaker. Supergod, men snygg? Inte alls. Kan inte göra snygga omeletter! Men goda är de!

Som igår när jag först stekte blandade grönsaker och kryddade med salt och peppar. Gillar dem al dente så de får inte få gå för länge i stekpannan. Häll upp dem i en skål, torka ur pannan och vispa sedan snabbt ihop 2-3 ägg med 1-1,5 dl matlagningsgrädde. Stek sett och rör försiktigt tills den stelnat på undersidan men fortfarande är krämig på ovansidan. Precis då går man i med grönsakerna, lite riven parmesanost och viker sedan ena sidan över den andra och njuter.

Men vem är jag att ge råd när min skapelse ser ut så här? Inte direkt något man lägger upp i en mattidning…

Toppade alltihop med mina goda semi-torkade tomater från förra veckan!

En annan goding som jag gillar att göra är Ängamat!

Så gott! Skalade och hackade olika grönsaker som blomkål, spetskål, morötter, färska potatisar och sockerärtor.

Kokade potatisen halvmjuk i vatten och grönsaksbuljongtärningar. När de var nästan klara tillsatta jag blomkålen och morötterna och lät allt bli lagom mjukt. Sedan vispade jag ihop mjölk med lite mjöl och redde av soppan. I med hackad spetskål och sockerärtor. Vispa ihop två ägg med lite matlagningsgrädde och rör i på slutet tillsammans med sockerärtorna. Låt det bara bli varmt, inte koka.

Smaka av med vitpeppar och ev mer salt. På med lite persilja eller andra örter vid servering.

Nyttigt med alla vitaminer, men framförallt jättegott!Leave a Reply

Your email address will not be published.