Ramslök

Ja jag må vara en i mängden denna vår som bloggar om ramslök… Det känns som att man inte kan läsa en enda matblogg utan att få ta del av allt fantastiskt man kan göra med dessa små goda blad!

Jag vågar inte plocka själv, likheten med blad från liljekonvalj är för stor och äta liljekonvaljeblad bör man ju inte…

Så jag köpte små fina blad från Gotland istället! Garanterat säkra!

Mixade först en ramslöksolja på blad, olivolja och blandade sedan med flingsalt. Otroligt god att toppa en omelett med eller som dipp till kronärtskocka. Jag har haft oljan som bas i en potatissallad med sparris och rädisor också. Blev jättebra. Krydda inte med mer än salt, man vill ju känna smaken av ramslök. Smakar vår och är lagom mycket smak i tycker jag.

Jag tänkte även baka ett focaccia bröd i veckan som skall få smak av denna olja och fetaost. Blir toppen att ha till mat i helgen! Långhelg och allt!

Jag gjorde också en pesto. Mixa ramslök med olivolja tills det är helt finhackat och blandat. Ha i pinjenötter och mixa snabbt så att de inte mals ner helt och hållet. Blanda sedan ner finriven västerbotten ost och smaka av med salt och peppar. osten är ju ganska salt så var lite försiktig med saltet.

Vi åt detta till en grillad entrecote! Passar till nästan allt dock! prova och njut!

Ja det var mitt inlägg om ramslök det;-)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *