Söndagsmiddag som också blir fantastiska rester! Win-win

Men huj vad veckan går fort! Är det oktober reeedan!???

Men jag som älskar höstig mat klagar inte alls. Älskar att tända ljus och låta kastrullerna slamra i köket.

I söndags var det inte alls speciellt hastigt väder, men jag hade ändå bestämt mig för att laga mat efter menyn på Cocotte i London. har tipsat om det tidigare eftersom det går att göra på alla möjliga olika sätt.

I söndags bräserade jag kycklinglårfilé med lök, vitlök, herbes de provance, rött vin och lite vispgrädde. Bräsera tills kycklingen är mör. Sedan fiskade jag upp kycklingbitarna och lät dem gå i ugnen en liten kort stund för att torka på utsidan.

Till detta en färdig potatisgratäng som inte alls var god! Blä! I fortsättningen vägrar jag barnens önskemål och gör min egen istället, alternativt köper i delikatessen. Den i söndags var Ica’s egen och ingen i familjen gillade den…

Enligt konceptet på Cocotte så beställer man kyckling efter hur hungrig man är. Sedan väljer man side orders och såser.

Jag serverade med en bearnaise, en tryffelaioli och en “Tarragon mustard”

Tarragon mustard kokar man enkelt ihop genom att koka upp 2 dl vispgrädde, 1 dl dijonsenap, 1 msk honung och dragon efter tycke och smak. Smaka av med svartpeppar. Väldigt god framförallt till just kyckling. Tar 5 min att koka ihop.

En coleslaw är naturligtvis också given på denna typ av middag!

Sides då? Ja förutom potatisgratängen hade jag smörslungade kokta baby-potatis. Dessutom två sallader;

En med linser, broccoli, grönkål, päron, paprika och yuzu-dressing.

En med rostad majs, tomater, koriander, sesamfrön, chili och purjolök

Och det bästa med denna typ av middagar? Det blir alltid mat över:-) Vilket innebär goda luncher som man snabbt slänger ihop! Här en sallad på resterna från salladerna tillsammans med ett löskokt ägg och ännu mer grönkål och koriander.



Leave a Reply

Your email address will not be published.